Nüfusu 5 bin ve üzerinde olan yerler belediye kurabilecek…
AK Parti’den yeni yasa teklifi:
Nüfusu 5 bin ve üzerinde olan yerler belediye kurabilecek…
AK Parti, Kuvvet Komutanlıklarında rütbede ihtiyaca göre terfi öngören, nüfusu beş bin ve üzerinde olan yerleşim yerinde belediye kurabilmesi, nüfusu iki binin altına düşen belediyelerin ise köye dönüştürülmesini sağlayan kanun teklifini Meclis Başkanlığı’na sundu.
YENİ İSKAN DÜZENLEMESİ
Teklifte ayrıca yeni iskan nedeniyle oluşturulan ve nüfusu 5 bin ve üzerinde olan herhangi bir yerleşim yerinde belediye kurulabilmesi, nüfusu 2 binin altına düşen belediyelerin ise köye dönüştürülmesi hükme bağlanıyor.
BELEDİYE KURULABİLECEK
Yeni iskan nedeniyle oluşturulan ve nüfusu 5 bin ve üzerinde olan herhangi bir yerleşim yerinde belediye kurulabilecek. Nüfusu 2 binin altına düşen belediyeler köye dönüştürülecek.
Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar hakkındaki Yüce Divan yargılamaları 3 ay içinde tamamlanacak.
Yargılama bu süre içinde tamamlanamadığı takdirde ilave 3 aylık süre içinde kesin olarak tamamlanacak.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI
Cumhurbaşkanı, belediyeler için yeni yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğunu söylemişti.