enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
49,1263
EURO
55,3190
ALTIN
6.542,72
BIST
12.270,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak
Hafif Yağmurlu
19°C
Zonguldak
19°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Ferhat Gündoğdu Tutuklandı…

“Hakemler dosyası” soruşturmasında MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun da aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

Ferhat Gündoğdu Tutuklandı…

“Hakemler dosyası” soruşturmasında MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun da aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

“Hakemler dosyası” soruşturması kapsamında gözaltına alınan 7 şüpheliden MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun da aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı. İki şüpheli ise yurt dışı çıkış yasağıyla adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul’da “Hakemler dosyası” olarak bilinen soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan, aralarında Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun da bulunduğu 7 şüpheli tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilmişti.

‘Hakemler dosyası’ soruşturması: MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu tutuklandı.

‘Hakemler dosyası’ soruşturması: MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu tutuklandı

“Hakemler dosyası” soruşturmasında MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun da aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

102 yıllık tarihiyle Türkiye’nin en güvenilir gazetesi. Tıkla ve favori kaynaklarına ekle

“Hakemler dosyası” soruşturması kapsamında gözaltına alınan 7 şüpheliden MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun da aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı. İki şüpheli ise yurt dışı çıkış yasağıyla adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

İstanbul’da “Hakemler dosyası” olarak bilinen soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan, aralarında Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun da bulunduğu 7 şüpheli tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilmişti.

 

MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, Ferdi Karadoruk, Yunus Yıldırım, Alican Sağlar ve Emre Kosif’in tutuklanmasına karar verilirken, Ahmet Şahin ve Sebahattin Şahin yurt dışı çıkış yasağı konularak adli kontrolle serbest bırakıldı.

 

Soruşturma kapsamında tutuklanan isimler:

 

Ferhat Gündoğdu (Merkez Hakem Kurulu – MHK Başkanı)

 

Ferdi Karadoruk (TFF Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı)

 

Yunus Yıldırım (TFF MHK Eski Üyesi)

 

Alican Sağlar (TFF Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği İstanbul Şubesi Teşkilat Sorumlusu)

 

Emre Kosif (TFF Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği İstanbul İl Hakem Kurulu Başkanı)

 

Adli kontrol kararı verilen isimler:

 

Ahmet Şahin (TFF MHK Eski Başkan Vekili)

 

Sebahattin Şahin (MHK Üyesi ve TFF Eğitim ve 4. Bölge Sorumlusu)

SAVUNMASI ORTAYA ÇIKTI

MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, hakimlikteki savunmasında telefonunda bulunan ses kaydının farkında olmadığını belirterek, “Böyle bir kaydın kötü niyetle olmadığını düşünüyorum” dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Yasa Dışı Bahis ve Spor Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen MHK soruşturması kapsamında savunma yapan Gündoğdu, hakkındaki suçlamayı anladığını ve kollukta verdiği ifadesini aynen tekrar ettiğini söyledi. Telefonunda bulunan ses kaydının farkında olmadığını belirten Gündoğdu, “Ben o kaydın telefonumda olduğunun farkında bile değilim, bana gösterildiğinde hatırlamadım bu yüzden cevap da veremedim. Böyle bir kaydın kötü niyetle olmadığını düşünüyorum. Twitter’a düştükten sonra ben de öğrendim. Suçsuzum, serbest bırakılmamı talep ederim” dedi.

“KİŞİSEL VERİLERİN HAKEM ATAMALARINDA KULLANILDIĞI” DEĞERLENDİRMESİ

Hakimlik kararında, Gündoğdu ve MHK üyesi Yunus Yıldırım hakkında tutuklama tedbirinin uygulanabilmesi için yeterli kuvvetli suç şüphesini gösteren somut delil ve olguların bulunduğu belirtildi.

 

Kararda, dosyada yer alan deliller kapsamında şüphelilerin hakem atamalarında kişisel gelişim ve liyakat esasını bir kenara bırakarak hakemlerle ilgili bazı kişisel verileri hukuka aykırı olarak kaydettikleri ve kaydedilen bu verilerin hakem atamalarında kullanıldığı kanaatine varıldığı ifade edildi.

 

Hakimlik, söz konusu verilerin kullanılmasının bazı hakemlerin kamu görevi yapmasının da önüne geçtiği değerlendirmesinde bulundu.

 

NE OLMUŞTU?

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ferhat Gündoğdu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında “mobbing” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlamalarıyla gözaltına alınmıştı.

 

Soruşturmanın hakem sınavı kağıtlarındaki şaibe iddiaları, hakem klasmanları ve atamalarındaki usulsüzlükler ile hakemlere yönelik baskı (mobbing) iddiaları üzerine odaklandığı belirtiliyor. Ayrıca şüpheliler ile hakemler arasındaki WhatsApp yazışmaları da incelemeye alındı.

 

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) mevcut yönetiminde kriz çıktı. MHK’nin diğer 8 kurul üyesinden peşin istifa dilekçesi alınmış olmasına rağmen, Ferhat Gündoğdu’nun böyle bir taahhütte bulunmadığı ortaya çıktı. TFF ana statüsünün 43. maddesine göre kurul üyeleri istifa etmedikçe görevden alınamadığı için federasyon hukuki bir çıkmaza girdi.

 

Gündoğdu ve ekibinin bu saatten sonra göreve devam edemeyeceği öngörülürken, yerine yabancı bir başkanın getirilmesi dahil olmak üzere Anthony Taylor ve Mustafa Kamil Abitoğlu gibi isimler spor kamuoyunda konuşulmaya başlandı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.