Genel Gündem Tüm Manşetler

Toplumun en büyük düşmanı cehalet.

Toplumun en büyük düşmanı cehalet. Gençler öğretmenlerin eseridir.

Toplumun en büyük düşmanı cehalet.

Toplumun en büyük düşmanı cehalet. Gençler öğretmenlerin eseridir.

Atatürk Anıtı önündeki çelenk sunma töreninde, Anıt’a, Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Çelengi bırakıldı. Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi. Akabindeki kutlama töreni Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi’nde icra edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, konuşmasında, geleceği inşa edecek nesilleri yetiştiren öğretmenleri tebrik etti. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve hayatlarını kaybeden tüm öğretmenleri saygı ile andığını ifade eden Aksoy, “emekli öğretmenleri saygı ile anmak, mesleğini icra ederken şehit olmuş ve dünyadan ahirete göçmüş öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anmak amacıyla, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım günü, 1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır” dedi.

ATATÜRK’ÜN SÖZÜNÜ HATIRLATTI…
Öğretmenliğin fedakarlık ve özveri isteyen dünyanın en kutsal mesleği olduğunu ifade eden Aksoy, şunları söyledi:
“Öğretmenler, her zaman ve her şart altında bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması sürecinde önemli role sahip olmuşlardır. Dolayısıyla öğretmenlerimiz geçmişte olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır.
Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Toplumun en büyük düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmendir. Öğretmen geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur. Gelecek gençlerindir. Gençler de öğretmenlerin eseridir’ diyerek, öğretmenlik mesleğinin önemini vurgulamıştır.”

TEKNOLOJİ… ÖĞRETMEN…

İsmail Aksoy, günümüz eğitiminde teknolojinin etkin kullanıldığı ancak değerin ‘öğretmen’ olduğunu belirttiği konuşmasını, şu sözlerle sürdürdü:
“Teknoloji eğitimde ne kadar etkili kullanılırsa kullanılsın eğitimin ana unsuru her zaman sizlersiniz. Öğretmenin etkin olmadığı bir eğitim sisteminin başarılı olması düşünülemez. Onun için her zaman olduğu gibi bizlere büyük sorumluluklar düşmektedir. Bizler, Türk Milli Eğitiminin temel amaçları ve temel ilkeleri çerçevesinde, kendi yetenek ve kabiliyetini bilen, geçmişini, özünü sağlam bir tarih şuuru içerisinde algılayan, yaşadığı zamanın gerçeklerinin de farkında olan, geleceğe umutla bakan, ulusal ve evrensel hukuk kurallarının bilincinde ve ‘yaratılanı yaratandan ötürü hoş görme’ felsefesi gereği insan sevgisiyle, kısaca; bizi biz yapan değerlerimizle donatılmış bireyler yetiştirme azim ve gayreti içerisinde olmalıyız. Siz değerli öğretmenlerimizin de bu ulvi görevin bilincinde geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştireceğinize inanıyor ve sizlere güveniyoruz.”

KLASİK EĞİTİM ANLAYIŞI…

Ardındansa ‘yemin töreni’ yapıldı. Adaylıkları kaldırılan öğretmenler, meslek yemini etti. Onlar adına konuşan öğretmen Şevket Atakan Sever, “eğitim, artık durağan bir süreç olmaktan çıkmış; sürekli sorgulanması gereken dinamik bir süreç haline gelmiştir. Öğrenciye, devamlı bilgi yüklemesi yapılan klasik eğitim anlayışı, artık geçerliliğini yitirmiştir” dedi.

DUYGU DOLU ANLAR

Emekli öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri takdim edildi. Öğretmen Deniz Akdeniz’in ‘Şehit öğretmen’ isimli okuduğu şiir, mesleklerini icra ettikleri sırada şehit düşen öğretmenlere ithaf edildi. Bu sırada, duygu yüklü an yaşandı.
Tören, tiyatro gösterimi ile son buldu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL