Genel Gündem Tüm Manşetler

ÇAMUR DENİZİN RENGİNİ DEĞİŞTİRDİ

Zonguldak’ta etkili olan yağmurun ardından Ereğli ilçesinde bağlı Kandilli beldesinde dereden akan çamurlu su denizin rengini değiştirdi. Dünden bugüne şiddetini arttıran yağmur sonrasında denizdeki çamur seviyesi de artarken kıyıya vuran..

ÇAMUR DENİZİN RENGİNİ DEĞİŞTİRDİ

Zonguldak’ta etkili olan yağmurun ardından Ereğli ilçesinde bağlı Kandilli beldesinde dereden akan çamurlu su denizin rengini değiştirdi. Dünden bugüne şiddetini arttıran yağmur sonrasında denizdeki çamur seviyesi de artarken kıyıya vuran yunus balığı ve buzağı ölümleri çevredeki vatandaşları endişelendirmeye başladı.

 

Ereğli ilçesi ile Kandilli beldesi arasında bulunan Köseağzı Plajı’na akan derenin debisi şiddetli yağış sonrası yükseldi. Dereden gelen çamur, denizin rengini değiştirdi. 2 gündür etkili olan yağmur sonrasında denizdeki çamur seviyesi de artarken hayvan ölümleri ise endişe yaratmaya başladı. Yaşanan hayvan ölümlerinin çamurdan kaynaklanıp kaynaklamadığı ise merak ediliyor.

 

Öğle saatlerinde kıyıya vuran yunus ölüsü ve buzağının ölümü çevredeki vatandaşların endişelenmesine neden oldu. Köseağzı sosyal tesis işletmecisi Ozan Tıngaz yaşanan hayvan ölümlerinin ardından yetkililerin bu duruma el atmasını istedi. Tıngaz konuşmasında “Dün buranın çamuru azdı. Şu anda gördüğünüz üzere bayağı bir çoğalmış. Ölen hayvanda var. Yunus balığı gelmiş. Orada bir inek yavrusu da var. Sebebini bilmiyoruz. Çamurdan mıdır değil midir? Ama burada bir olay var. Biz bu durumun yetkililerce gelip incelenmesini ve soruşturulmasını istiyoruz” dedi.

 

Diğer yandan Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’nun talimatı üzerine İlçe Jandarma komutanlığı ekipleri Köseağzı mevkiinden Armutçuk Türkiye Taş Kömürü Kurumu’na (TTK) kadar kontrol edildiği, kirlenmenin bu bölgeden kaynaklanmadığı, daha üst bölgelerinde kontrolünün yapılacağı bildirildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL