Genel Gündem Tüm Manşetler

KORONA VİRÜS İLE İLGİLİ GÜZEL HABER

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınını önlemeye yönelik uluslararası seferberlik sürerken ilk güzel haber Çin’den geldi. Çin Bilim ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde bulunan Biyoteknoloji Ulusal Merkezi Direktörü..

KORONA VİRÜS İLE İLGİLİ GÜZEL HABER

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınını önlemeye yönelik uluslararası seferberlik sürerken ilk güzel haber Çin’den geldi. Çin Bilim ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde bulunan Biyoteknoloji Ulusal Merkezi Direktörü Zhang Xinmin tarafından yapılan açıklamada, Favipiravir isimli ilacın klinik araştırmalarda fayda sağladığının tespit edildiği belirtildi.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını can almaya ve hayatı felç etmeye devam ederken, dünyanın dört bir yanında virüse karşı aşı ve ilaç bulmak için çalışmalar devam ediyor.

SALGININ BAŞLANGIÇ NOKTASINDAN İYİ HABER

Almanya’da bir şirketin başarılı aşı çalışmaları yaptığı, İsrail’de bir araştırma merkezinin aşı çalışmalarında mesafe katettiği ve ABD’de yapılan çalışmalarda bulunan aşının insanlar üzerinde denenme aşamasına geçildiği günlerde bir haber de koronavirüs salgınının başlangıç noktası olan Çin’den geldi.

Çin Büyükelçiliği Ankara/中国驻土耳其使馆

@ChinaEmbTurkey

” isimli ilacın ’un iyileşme sürecini 11 günden 4 güne indirdiği kanıtlandı! 2014’ten beri Japon eczanelerinde bulunan ilacın etkinliğini Çin Ulusal Biyoteknoloji Merkezi başkanı Zhang Xinmin Salı günü yaptığı toplantıda anlattı.

https://news.cgtn.com/news/2020-03-17/Favipiravir-very-effective-against-COVID-19-clinical-trials-show-OW28AySS1W/index.html 

Çin Bilim ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde bulunan Biyoteknoloji Ulusal Merkezi Direktörü Zhang Xinmin tarafından yapılan açıklamada, Favipiravir isimli ilacın klinik araştırmalarda fayda sağladığının tespit edildiği belirtildi.

TEŞHİS VE TEDAVİ SÜREÇLERİNDE KULLANILACAK

2014 yılında Japonya tarafından bulunan ve klinik kullanım için onay alan ilacın yapılan denemelerde herhangi bir ters etki göstermediğini söyleyen Zhang, ilacın kullanımının koronavirüs hastalarının teşhis ve tedavi süreçlerinde kullanılmasını tavsiye ettiklerini söyledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL