Eğitim Genel Gündem Tüm Manşetler

ONLAR EREĞLİ’YE DEĞER VERİYOR

Zonguldak’ın Ereği ilçesi Bahçeşehir Okulları kurucu ve yöneticileri Kampüs hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Okul müdürü Eda Ülkü ve Okulun kurucu ismi Oğuz Karahan kampüsün son durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Ereğli’..

ONLAR EREĞLİ’YE DEĞER VERİYOR

Zonguldak’ın Ereği ilçesi Bahçeşehir Okulları kurucu ve yöneticileri Kampüs hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Okul müdürü Eda Ülkü ve Okulun kurucu ismi Oğuz Karahan kampüsün son durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Ereğli’ de yapımına başlanan Bahçeşehir Okulları kurucusu ve Karmaş Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Karahan, Okul müdürü Eda Ülkü, okul idarecileri Kemal Kani Demir ve Tunca Cebeci ile birlikte sabah basın mensupları ile bir araya geldi. Kahvaltı bölümünde basın mensupları ile sohbet toplantısı gerçekleştiren Bahçeşehir Okulları kurucusu ve Karmaş Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Karahan, şirketinin yurt dışı dahil çok sayıda iş yapma olanağı bulunduğunu belirterek asıl amacının Ereğli’de öğrencilerin  daha iyi eğitim alabilmeleri olduğunu söyledi.  

Sayın Müdürümüz Eda Ülkü Hocamız gibi değerli öğretmenleri bünyemize katıyoruz, Bahçeşehir de eğitim konusunda sürekli destek oluyor.Zira Bahçeşehir Okullarını, her hangi bir il dahi olsa, şartları beğenmiyorlarsa açılmasına izin vermiyorlar. Yani ‘Ben bunu yaparım’ demen yetmiyor, bankadaki paranı da, araziyi de göstermek zorundasın. Örneğin şehir merkezinde arsa istemediler, Çünkü yapılaşma olarak dikey değil, yaygın binalar istiyorlar. Çünkü çocukların topraktan uzaklaşmasını istemiyorlar. Zira öyle durumda çocukta enerji yüklemesi oluyor ve verim alınamıyor dediler. Ayrıca şehir merkezindeki okul önlerine ne yaptıkları bilinmeyen kişiler geliyor. Ve yedinci sınıftan sonra çocuğu okulda tutmanın zor olduğunu bahsettiler. Bu gerekçelerle mümkün olduğu kadar şehir dışında, kampus özelliğinde yer istiyorlar. biz de 32 dönemlik bu arsayı temin ettik ve çok beğendiler. Eğitim konusunda, öğretmen seçimi veya derslerine kadar çok fazla müdahalemiz de olmuyor. Her şey yeterliyse o zaman kontratı imzalıyorlar. Çocuklarım için bunu yapmam gerekiyordu, yaptım. Başka veliler de çocuklarını göndereceklerse başımızın üzerinde yerleri var.Binamızın kaba inşaatı bitti, bir haftaya kadar işçiler çıkacak. Daha sonra diğer tefrişatı başlayacak. Tüm çalışmalar Nisan ayında tamamlanacak 1350 öğrenci kapasiteli, 52 derslikli okulumuz, 2017-2018 eğitim öğretim döneminde hizmete girmiş olacak” dedi.

Bursa Bahçeşehir Üniversitesi’nden Ereğli’ de ki kampüs için transfer olan okul müdürü Eda Ülkü ise slayt gösterisi eşliğinde Ereğli kampüsü hakkında bilgiler verdi. Ülkü konuşmasında “Ülkenin birçok ilinde dahi olmamasına rağmen Ereğli’de 50 yıllık geçmişe sahip özel okullar var.   Dolayısıyla böyle bir kentte neden Bahçeşehir olmasın. Sinema Salonu, Spor Salonu gibi tesisleri de okulun içinde olan, her alanda bir konsept okul olma projesiyle geliyoruz. Sporda, sanatta, akademide, ikinci yabancı dilde (İngilizce) ve tüm sosyal aktiviteleri bulunan öğrencinin isteklerin şehir merkezinde aramayacağı bir kampus oluşturuyoruz. Örneğin teneffüs zili çaldığında çocuk, koridorda itişip, kakışma yapmadan sınıfının bahçe kapısından direk toprağa çıkacak. Bunun için yaz ve kış bahçeleri oluşturuluyor. Kampüs içinde çeşitli illerden temin ettiğimiz fıstık çamı ağaçlarının yanı sıra çeşitli meyve ağaçları da bulunacak. Muğla’dan yetişmiş 600 adet ağacı söktürüp, kampus alanımıza koyduruyoruz. Öğrenciler mevsimine göre bu ağaçlardan meyve koparıp yiyebilecekler. Aynı zamanda ekolojik tarım yapabilecekler. Hayvan bahçesi oluşturulacak” dedi.

Ülkü slayt gösterisinde okulun eğitimi konusunda 16 maddede açıklama yaparken maddeleri de şu şekilde sıraladı.

“1- STEM +A eğitiminin temelinde farklı disiplinlerin birlikte kullanılması, proje hazırlanması ve projelerin üretime dönüşerek hayata geçirilmesi hedefleniyor.

2- Yabancı dil.

3- Bilimsel Düşünme Eğitimi,

4- Robotik Kodlama ve buna bağlı matematik ormanı oluşumu.

5- Kişiye Özel Öğretim Metodu (KÖM),

6- Mindful Okul yani çocuklarımızın yaşamın kontrolünü ele geçirebilmeleri, kendilerini tanımaları ve kontrolü sağlayabilmeleri.

7- UP Projesi yani üstün yetenekli çocukların topluma kazandırılması.

8- Mentor Öğretmenlik Sistemi.

9- Tüm okullarda Eşgüdümlü Çalışma. Yani Ereğli Bahçeşehir’de okuyan bir öğrenci Türkiye’nin farklı yerlerindeki bir Bahçeşehir Okulu’na gittiğinde kaldığı yerden eğitimine devam edebilecek. Nerede bıraktı ise oradan başlama şansı yakalayacak.

10- TEOG, YGS, LYS Tam Hazırlık Sistemi.

11- MASTER 6, yani yeni bir program ile bireyin değişen toplumsal koşullar ve dünya vatandaşlığına geçişliğini hedefleyen bir model.

12- Akademik Takip ve Ödevlendirme Sistemi.

13- Uygulamalı Dersler, Kulüp Çalışmaları ve Sosyal Sorumluluk Projeleri.

14- Psikolojik Rehberlik ve Danışma Servisi.

15- Yaşam ve Kariyer Yolculuğu.

16- Dünya vatandaşlığı.

52 derslik ve ana okulu da dahil 1350 öğrenci kapasiteli, 12 bin metrekare açık, 20 bin metrekare kapalı toplam 32 bin metrekarelik alanda kurulacak olan Bahçeşehir Okulların ile ilgili düzenlenen toplantı basın mensuplarının sorularının yanıtlanması ile son buldu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL