Genel Gündem Tüm Manşetler

BU BİR HAKSIZLIKTIR, AYIPTIR…

Zonguldak Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS)  Başkanı, Ahmet Demirci, Genel Sekreter Satılmış Uludağ, Genel Mali Sekreter Adnan Tıska, Merkez Servisleri Şube Başkanı Birol Kundakçıoğlu’ndan oluşan GİMİS yönetim kurulu üyeleri ve..

BU BİR HAKSIZLIKTIR, AYIPTIR…

Zonguldak Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS)  Başkanı, Ahmet Demirci, Genel Sekreter Satılmış Uludağ, Genel Mali Sekreter Adnan Tıska, Merkez Servisleri Şube Başkanı Birol Kundakçıoğlu’ndan oluşan GİMİS yönetim kurulu üyeleri ve TTK nın çeşitli birimlerinde çalışan uzman işçileri, TBMM KİT Komisyonu Üyesi ve CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ı Mecliste ziyaret ederek, Toplu İş Sözleşmesi ve Eşit İşe Eşit Ücret hakkı konusundaki  talepleri aktarıp görüş alışverişinde bulundular.

GMİS heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Yavuzyılmaz, konu hakkında değerlendirmelerde bulundu..

“Bu bir haksızlık ve ayıptır..”

Ortak mücadelemiz için daha önceki görüşmelerimizde birçok önemli konu üzerinde düşüncelerini GMİS yönetimi ile paylaşmış, ortak yol haritamızı birlikte çizmiş ve  güncel ve önceki dönemlere ait GMİS raporlarını da incelemek üzere yönetimden talep etmiştik.

Yine Ağustos ayı başında “Eşit işe eşit ücret” talebinde bulunan TTK’nın uzman işçileriyle bir araya gelmiştik.

Durumun vahametini bir örnekle açıklayalım;

2007 işe girişli bir işçi 2200 TL maaş alırken, aynı tezgahta, aynı işi yapan ve aynı tahsile sahip 2005 yılı işe girişli bir işçimiz 3500TL maaş alıyor. Zaten düşük olan maaşlara birde bu farklar eklenince durum daha da vahimleşiyor, aradaki makasta zaman içinde artıyor. Bu bir haksızlık ve ayıptır.

Mağdur edilen bu işçilerin pek çoğu
TTK madenlerinin güvenliğinde kritik öneme sahip, alev sızdırmazlık, kalite kontrol, havalandırma gibi servislerde çalışıyorlar.

“Anayasadaki Eşitlik ilkesine, İnsan Haklarına ve İş Barışına aykırı..”

Bugün itibariyle Gmis yönetimi ve TTK uzman işçilerinin tarafımızı ziyaretleri öncesinde, anayasa profesörü olan İstanbul Milletvekilimiz İbrahim Kaboğlu’yla konuyla ilgili yaptığımız çalışmaları dosya halinde bizzat paylaştım, işçi hakları bakımından ve anayasa hukuku açısından birlikte değerlendirmeler yaptık.

Bu uygulama Anayasadaki eşitlik ilkesine, insan haklarına ve iş barışına aykırı. Bu yanlışa neden olan 2006 tarihli toplu iş sözleşmesinin 51.maddesini iptal ettirmek için çalışmalara başladık.

Genel Maden İş Sendikası’nın, Türkiye’de aynı iş kolundaki sendikalı olmayan 160 bin işçiyi de sendikanın bünyesine alması için çalışmaların artırılması ve olmazsa olmaz diyerek savunduğumuz “eşit işe eşit ücret verilmesi” prensibimizin hayata geçirilmesi için mücadelemiz birlikte devam edecek, bundan böyle sık sık bir araya gelecek sorunların üzerine gideceğiz “diyerek

Her zaman maden işçisinin yanında yürüyeceğini vurguladı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL