Genel Siyaset Tüm Manşetler

2016 YILINI VE HEDEFLERİ ANLATTI

2016 yılı değerlendirme toplantısına terör saldırılarında hayatlarını kaybedenlere başsağlığı yaralılara da acil şifalar dileyerek başlayan Çakır, terörü de lanetledi. Uzun yıllar ilçede belediye başkanlığı yapan ve bir süre önce hayatını..

2016 YILINI VE HEDEFLERİ ANLATTI

2016 yılı değerlendirme toplantısına terör saldırılarında hayatlarını kaybedenlere başsağlığı yaralılara da acil şifalar dileyerek başlayan Çakır, terörü de lanetledi. Uzun yıllar ilçede belediye başkanlığı yapan ve bir süre önce hayatını kaybeden Ruhi Cöbekoğlu’nun önemli hizmetler kazandırdığını anlatan Çakır, aileye başsağlığı temennisinde bulundu. AK Parti Kdz.Ereğli Belediye Meclisinin bazı üyeleri, belde başkanları ve partililerin katıldığı toplantıda Çakır şu ifadelere yer verdi:

EREĞLİ-DEVREK KARAYOLU

Ereğli-Zonguldak yolunun ihalesini yaptık. Bir kısım çalışması bu sene itibariyle yapıldı, 2017 yılı sonunda da Ereğli-Zonguldak yolunu vatandaşımızın hizmetine açacağız. Duble yol olarak Avrupa standartlarına uygun hale getireceğiz. Ereğli’nin olmazsa olmaz projelerinden biri de Ereğli-Devrek karayoluydu. Çok sözler söylendi hatta bazıları bunun mizanselini de yaparak, ‘Aşkımız Ereğli-Devrek karayolu gibi olsun hiç bitmesin’ gibi şaka yollu eleştiri getirmişlerdi. Milletvekilimiz Faruk Çaturoğlu’nun katkısı ve desteği ile ve yine diğer milletvekillerimizin desteği ile 145 trilyon liraya heyelan bölgesi dahil ihale edildi. Güçlü bir firma ihaleyi aldı. 2018 Yılı sonu yani 2 yıl gibi bir süre sonunda Ereğli-Devrek karayolu da bitmiş olacak. Çünkü hem yol üzerindeki köylerimizi, beldelerimizi Ereğli’ye daha da yakınlaştırmak hem de Ereğli-Devrek arasındaki ticareti, turizm ziyaretlerini ve Ereğli-Ankara güzergahını kısa hale getirmek için bu yol önemliydi. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

EREĞLİ EĞİTİM KAMPÜSÜ

Üniversite öğrenci sayısının arttırılması ve Ereğli eğitim kampüs alanının biran önce inşaatına başlanarak en kısa sürede hizmete açılmasıydı. Bunun ile ilgili eski devlet hastanesi binalarının yıkım ihalesi gerçekleştirildi, 120 iş gününde yıkımı tamamlanacak. Çalışmaları sürüyor. Ereğli için önemli bir proje. Yıkımdan sonra uygulama projesi de rektörlük tarafından hazırlanıyor. Ereğli’nin hakettiği üniversite öğrenci sayısını getirmek istiyoruz.

EĞİTİMDE DURUM

İkili öğretim yapan okullarını tekli öğretime geçirebilme adına yeni okullar eklemek ile ilgili çalışmalarımız vardı. Bunun ile ilgili 2016 yılında İmam Hatip Kız Lisesi, Meslek Eğitim Merkezi ve Orhan Oğuz İlkokulu, Yazıcılar İlkokulu ve onun yanında Danışmentli Ek Derslerini 2016 yılında ihalesini yaptık, çalışmaları devam ediyor. Mesleki Eğitim Merkezi ve Kız Lisesi bitmek üzere onun dışında Orhan Oğuz İlkokulu da bittiği zaman bu bölge de tekli öğretime geçmiş olacak. 2017 yılında Kırmacı Mahallesi’ne Melih Şule Yılmaz Ortaokulu ihale aşamasında. 1 Ay gibi bir sürede ihaleye çıkacak. Ereğli Anadolu Lisesi, Merkez Anadolu Lisesi’nin bulunduğu binanın yıkım kararını aldırdık, orayı yıkıp 32 derslikli bir merkezi Anadolu Lisesi yapacağız. Gülüç Vesile Dikmen, Gülüç’ün merkezinde. Aynı yerinde 6 derslikli okulu yıkıp 24 derslikli okulu yapınca Gülüç’de tekli öğretime geçmiş olacak. Hedefimiz 2018 yılında tüm okulları tekli öğretime çevirmek istiyoruz. Çünkü sabahları çok daha erken kalkmak zorunda kalan öğrenciler, sınıf ortalamalarının yüksek olması eğitimi olumsuz etkilediğini biliyoruz. Başbakanımız 2018 yılında tüm okullar tekli eğitime geçecek açıklamaları bizleri de mutlu etmiştir. Tekli öğretime geçmek çocuklarımız, geleceğimiz için daha iyi olacak.

“HEPİMİZİN ÖNÜNÜ AÇTI”

2016 Yılı içerisinde Ereğli’ye vergi dairesi binasını hizmete aldık. Ereğlimiz bu kamu yatırımlarını geçmiş yıllarda arazi üretmekte zorlandığı için yapamıyordu. Devlet Demir Yolları arazilerinin kamuya aktarılması hepimizin önünü açtı. Adliye, Vergi Dairesi, Fen Lisesi ve diğer okulları da yaptığımız gibi bundan sonra da gençlik merkezi ve butik hastaneyi o bölgeye kazandırıyoruz.

“KIRMACI BÖLGESİNE YAPALIM DEDİK”

Gençlik ve spor ile alakalı bir tane Devrek yol ayrımı bölgesinde spor salonumuz vardı bir tanesini de, ‘Kırmacı bölgesine yapalım’ dedik. Belediye Başkanı ve meclis üyelerinin desteği ile o bölgedeki 9 dönüm arazi gençlik spora tahsis ettik. Gençlik ve spor da ihaleye çıktı ve oraya gençlik merkezi haline dönüştürüyor.Yüzde 80 seviyesinde inşaatı tamamlandı, içerisinde bulunduğumuz yılda da açılışını yapacağız.

ORMAN ÇALIŞMALARI

Orman Bakanlığı’nın özellikle kırsal köylerde mantolama hibe destekleri ve kredileri vardı. Orman Bölge Müdürü ve Ereğli İlçe Müdürümüzün destekleri ile ciddi oranda faydalanıldı. 2017 Yılında da bu destekler sürecek. Orman Bölge Müdürlüğü ve İlçe Müdürümüze teşekkür ediyoruz bölgemize kazandırdıkları yatırımlardan dolayı. Aynı zamanda Ereğli’deki Orman İlçe Binasında yenileme çalışmaları var yine misafirhaneyi yenilediler.

“SEL VE SU BASKINLARINDAN KURTARILMIŞ OLACAK”

DSİ ile ilgili 2016 yılı içerisinde ihaleleri tamamladık. Kabasakal Deresi, Sarıkorkmaz’dan gelen ve diğer ihtiyaç görülen yerlerin ihaleleri yapıldı, çalışmalar sürüyor. Hava şartlarından dolayı gecikmeler olabilir, müteahhitlerimiz layıkı ile çalışıyor. O bölgeyi sel ve su baskınları riskinden kurtarmış olacağız. İnsanlarımız daha rahat olacaklar diye düşünüyoruz.

KÖYLERE DESTEK

İlçe Tarım Müdürlüğü’nün çalışmaları sürüyor. Köylerimizi destekleme, köylerde yaşamın sürmesi anlamına çeşitli hibe ve destekler var. Bunlardan bir tanesi de geçtiğimiz günlerde 23 aileye 30 bin liralık hibe desteği verildi. Hayvanların dağıtımı yapıldı. Köylerdeki insanlarımızın gelir arttırıcı projeleri destek veriliyor.

KIRMACI’YA 2 DÖNÜM ARAZİYE BUTİK HASTANE

Kırmacı bölgesine bir butik hastane konuşmuştuk. Gençlik ve spora ayrılan belediyemizin tahsis ettiği alanın bir kısmını Halk Sağlığı İl Müdürlüğü’ne devrini gerçekleştirdik 2 dönümlük alanın. Yatırım programına alındığından dolayı 2017 yılında ihalesi çıkacak ve butik hastane yapılacak. İçerisinde 112’nin de olacağı, acil durumlara müdahale edebileceği aynı zamanda aile hekimleri ve doktorların bulunacağı bir hastane olacak.

“LANETLİYORUZ”

2016 yılı sıkıntıların da yer aldığı bir yıl oldu. 15 Temmuz darbe girişiminin her türlü olumsuzluğu oldu. Bu darbe girişimini bir kez daha lanetliyoruz, kınıyoruz. Vatanın ekmeğini yiyerek vatana ihanet eden vatan hainlerini nefretle kınıyoruz. Hak ettiği cezaları yargı çerçevesinde alacağına inanıyoruz. Ereğli ve Zonguldak ile tüm Türkiye’deki emniyetimize teşekkür ediyoruz. Ülkemizin geleceğine milletimizin yarınlarına can pahasına sahip çıktıkları için.

EREĞLİ EMNİYETİNE AYRI TEŞEKKÜR

Tabi Ereğli’de aynı zamanda uyuşturucu ile mücadelede ve diğer konularda da emniyetimizin her zaman yanındayız. Emniyet müdürümüze ve tüm teşkilatına bir kez daha teşekkür ediyoruz.

KREDİ YURTLAR KURUMU

Onun yanında Ereğlimizde kredi yurtlar kurumu istihdamında sıkıntı vardı. Paralel yapıdan el konulan iki tane daha yurdu KYK’ya devretmek suretiyle şuan onların gerekli personel alımları da tamamlandı. Zannediyorum Şubat ayının başında açılıp talep eden öğrencilerimize hizmet verecek. Öğrenci sayımızı arttırmayı planladığımız Ereğlimizde mutlaka barınma ihtiyaçlarını da giderecek yerleri arttırmamız gerekliydi. Bu da onlardan bir tanesi oldu. Şuan toplam 700 civarında kapasitemiz oldu.

METALURJİ FAKÜLTESİ

Bunun yanında turizm otelcilik bölümü seneye öğrenci alımına başlıyor. Onunla ilgili de yer arayışlarımız sürüyor. Eğitim kampüsü tamamlanıncaya kadar bir ya da iki yıl süre zarfında eğitim görebilecekleri bina ile ilgili çeşitli alternatiflerimiz var. Bununla da ilgili bir iki ay içerisinde karara varıp onu da üniversitemize geçici süre tahsis edeceğiz. Erdemir’in Metalurji Mühendislik Fakültesi ile ilgili Sayın Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Faruk Özlü’nün Ereğli ziyaretinde bu konu görüşüldü. Erdemir de bu noktada destek verecek ama niceliğinden çok niteliği yani öğrenci sayısından daha çok işlevinin daha iyi olduğu bir fakülte ve aynı zamanda Erdemir’in de istihdamında fayda sağlayacağı şekilde yetiştirilmek üzere bir çalışması var. Bunu da takip ediyoruz.

SOSYAL HİZMETLER BİNASI YENİ YERİNE TAŞINIYOR

Bir diğer konu sosyal hizmetler binamızın yerinin değişikliği ile alakalı. Biliyorsunuz hem Ereğlimize hem de Alaplımıza hizmet veriyor sosyal hizmetler. Yaklaşık 220 bin nüfusa hizmet verdiğinden dolayı oldukları yer çok uygun değildi. Biz bununla ilgili bakanlıklarda girişimlerimiz neticesinde kira ödeme desteği aldık. Bununla ilgili de yeni yerlerini kiraladık. Şuan oranın iç dizaynı yapılıyor. Bir ay gibi bir süre zarfında yeni yerlerine geçecekler.

ÇEVRE YOLU

2016 yılı ile ilgili değerlendirmelerimiz bunlar, 2017 yılında bu projeleri destekleyeceğiz. Yeni anlamda Ereğli’ye ileriye dönük bir tren yolu yarı ya da tam hızlı bir tren çalışması var. Ereğli’nin trafiğini rahatlatacak çevre yolu var. Ereğli çevre yolunun 2018 yılına kalmaması için Milletvekilimiz Çaturoğlu’nun desteği ile çabalıyoruz.

ALACAAĞZI’NDA İHALE SÜRECİ

Alacaağzı 2 kez ihaleye çıkmamıza rağmen teşvik kapsamına alınmadığından dolayı ihaleye girenler olmamıştı. Plan Bütçe Komisyonumuzda olan Milletvekilimiz Faruk Çaturoğlu’nun gayretleri ile bu tasarıya ilave edilmiştir. O bölgeyi de teşvik kapsamına aldırdık, önümüzdeki günlerde yasallaşacak. Mart ve Nisan ayı gibi ihaleye çıkmaya çalışıyoruz. Teşvik kapsamında olduğu zaman işi bilenler tarafından ihaleye teklif olacağını düşünüyoruz. Yaklaşık 850 kişi daha önce orada HEMA’da çalışıyordu.

EREĞLİ’DE TURİZM HEDEFİ

2017 Yılı bizim bir Ereğli’yi turizm de bir noktaya getirmek ile ilgili bir çalışma başlatacağız. Taraflarla toplantıları yapıp Ereğli, Türkiye’de gezmeye gittiğimiz yerlerin hepsinden güzel bir yer. Ereğli’nin turizmde hak ettiği yeri yakalamasından yanayız. Bir yandan üniversite bir yandan yollarımız bir yandan tersanelerin yeniden canlanmasına dönük çalışmalar bir yandan OSB’nin desteklenmesi ve turizm. Konunun tarafları ile değerlendirip Ereğli’ye bundan da ekonomik katkı sağlanması yönünde çalışmalarımız olacaktır.

KENT MEYDANI

Biz bunun istişarelerinde bulunuyoruz. Meydanı daha da genişletebilir miyiz diye? Üniversite öğrenci sayısını 10 bine çıkarmayı düşünüyoruz. Öğrencilerin yaşamını sürdürebileceği yerleri kent meydanında tutmaya yönelik bir çalışmaydı. Bunun bir tarafı da cami. Uzman olmayan, bilmeyen arkadaşların açıklamaları oluyor, caminin farklı yerlere yapılması ile ilgili. Avrupa’da da bu böyledir. Şehirlerin meydanında merkezi bir camiye ihtiyaç var. Karda kışta camilerde seccade dağıtılıyor, bin 300 civarında da dağıtıldı. Kent Meydanlarını düşünün cenazeler oluyor, katılımın yüksek olduğu cenazeler oluyor. Biz kent meydanında cami olmasından yanayız. Şahsi projemi soracak olursanız oradaki askeri lojmanların da dahil edilerek altına iki katlı otopark yapılıp birini halk otobüslerine diğerini köy minibüslerine tahsis edebilirsiniz. Bunların teknik çalışmaları devam ediyor. Birileri kent meydanına cami yapıldığında meydanın ölhdüğü eleştirisi yapıyor. Bu sadece bir eleştiri. Herkes görüşünü söyleyecek. Ama en sonunda şehrin ortak bir kültürü olacak. Onun da merkezde olması lazım. Belen’de o yoğunluğu bulamazsınız. Araç yoğunluğu olmayacaksa, üstünde bir cami olması güzel bir olay biz bunu destekliyoruz.

GÜLÜÇ-KEPEZ KARAYOLU

Gülüç köprüsü ile Kepez arasındaki ceplerle ilgili konular gündeme geliyor. Bunları karayolları ve belediye yetkililerimizle konuştuk. İki yıl süreyle belediyeye geçici süreyle devri konuşuluyor. Belediye cepleri daha rahat yapabilecek. Elmatepe ve Kavaklık ile ilgili çalışmalar sürüyor. Önümüzdeki ay bununla ilgili kamuoyunu daha rahat bilgilendirmiş oluruz.

ZONGULDAK’IN BÜYÜKŞEHİR OLMASI

Böyle bir 300 bin nüfus üstündekiler büyük şehir olursa, Düzce’de büyükşehir olacak. Alaplı’nın büyükşehir dışında kalmasının olanağı yok. Bunlar sadece bir ön çalışmadır. Nihayetinde bir istişare toplantısında gündeme gelmiştir. Bir tasarı olarak gündeme gelmemiştir. Uygulamanın nasıl olacağı belli değil. O zaman 31 büyükşehir daha oluyor. Büyükşehir sayısı 61’e çıkıyor. Bunun getirisini gerçek manada gündeme geldiği zaman görüşmek lazım.  Böyle bir şey konuşulmuş ama parti genel merkezine, meclise, komisyonlara gelen bir şey yok.

EREĞLİ DEVLET HASTANESİNE BAŞHEKİM

Başhekimlik konusunda halen bir gelişme yok ama bir iki hafta içinde bir gelişme olur diye düşünüyoruz. Ereğli’de başhekimlik önemli bir makam. AK Parti hastane ve ulaşımdaki yol başarılarıyla gündeme geliyor. Önümüzdeki haftalarda bir atama yapılır diye düşünüyoruz.

EREĞLİ BELEDİYESİ İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRME

Çeşitli anketler yapıyoruz. Eleştiri mahiyetinde söylenenler olabilir ama hükümetin en az on beş kalem var yatırım noktasında. Belediye Başkanımız zaman zaman çalışmaları konusunda bilgi veriyor. Gülüç-Kepez karayolu geçmişte yapamadığımız bir hizmetti. Ak Parti yolu yaparsa aleyhimize olur düşüncesi bize bunu yaptırmamıştı. Belediyemiz geldi, şimdi Gülüç-Kepez arasında güzel bir yol oldu. Şu anda bir proje çalışması var. Bunlar belli bir zaman alıyor. 2017 yılında belediyemizle daha senkronize bir çalışma yürüteceğimizi düşünüyorum. Mutlaka artılar eksiler vardır, onları da hep birlikte parti yetkililerimizle değerlendiriyoruz. Her geçen gün Ereğli’mize daha fazla hizmet etmek istiyoruz.  Herkes kimlerin bu şehre neler kazandırdığını biliyor. Eleştirmek kolay. Sizin var mı bir çiviniz deyin, merkezi hükümet anlamında bir çivileri yok. Çünkü merkezi hükümet olamamışlar. Biz gücümüzü halktan alıyoruz. Her sıkıntıda sandığı halkın önüne koyduk. Halk karar verdi. Belediyeyle ilgili de halk Ak Parti ile devam kararı verdi 2019’a kadar”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL